RECEPT komadina 2Artboard 1-100.jpg
07.06.2025

Raviolo di Latte s hrskavom svinjskom kožicom, pečenim cherry rajčicama, pjenom od Parmigiana Reggiana i paprenim umakom

Vrijeme kuhanja: 60
Težina pripreme:
Priprema:

Raviolo di Latte s hrskavom svinjskom kožicom, pečenim cherry rajčicama, pjenom od Parmigiana Reggiana i paprenim umakom

Alergeni u ovom jelu

  • Mlijeko (u mozzarelli, Parmigiano Reggiana i pjeni)
  • Gluten (u tijestu za ravioli)
  • Jaja (u tijestu za ravioli)
  • Svinjetina (u hrskavoj svinjskoj kožici)

Vrijeme kuhanja

Ukupno vrijeme: 90 minuta

Aktivno kuhanje: 60 minuta

Odmor i hlađenje: 30 minuta

Težina pripreme

Srednje – Zahtijeva pažnju pri pripremi tijesta, punjenja i svinjske kožice, ali izvedivo za sve razine.

Kalorije po porciji

550–600 kalorija

Sastojci (za 2 osobe)

Tijesto za raviole

  • 100 g glatkog brašna
  • 1 jaje
  • Prstohvat soli
  • Nekoliko kapi maslinovog ulja (po želji)

Punjenje

  • 100 g svježe mozzarelle (Fior di Latte), dobro ocijeđene i sjeckane
  • 1 žlica ribanog Parmigiana Reggiana
  • Sol, papar
  • Po želji: naribana korica ¼ limuna

Hrskava svinjska kožica

  • 50 g svinjske kože
  • Sol
  • Neutralno ulje za prženje

Pečene cherry rajčice

  • 150 g cherry rajčica
  • Maslinovo ulje, morska sol, timijan

Pjena od Parmigiana

  • 50 g ribanog Parmigiana Reggiana
  • 150 ml mlijeka
  • 1 list želatine (ili 1,5 g u prahu)
  • Po želji: malo vrhnja
  • ISI sifon + 1 patrona

Umak

Priprema

  1. Tijesto: Umijesite brašno, jaje i sol u elastično tijesto. Zamotajte i odmorite 30 minuta.
  2. Punjenje: Pomiješajte mozzarellu s parmezanom, začinite, dodajte limunovu koricu. Ohladite.
  3. Ravioli: Razvaljajte tijesto tanko, oblikujte, napunite, dobro zatvorite. Pokrijte krpom.
  4. Svinjska kožica: Pecite na 120°C oko 90 min, zatim ispržite do hrskavosti. Ocijedite i razlomite.
  5. Rajčice: Začinite, pecite na 180°C oko 20 min.
  6. Pjena: Zagrijte mlijeko, otopite želatinu, dodajte sir, procijedite i ulijte u sifon. Čuvajte na toplom.
  7. Umak: Zagrijte umak, razrijedite po potrebi. Održavajte toplim.

Serviranje

Rasporedite umak, rajčice i raviol. Dodajte hrskave komadiće kožice i pjenu. Završite s bosiljkom.

Tips from Chef David-Francesco Komadina

  • Tijesto: Što tanje, to bolje.
  • Kožica: Pojačajte dimljenom paprikom.
  • Pjena: Lagana, ali bogata. Ručno umutiti ako nema sifona.
  • Umak: Ublažiti vrhnjem po želji.

Recepti

Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Svi recepti
Home Chef Ramen juhaArtboard 21-50.jpg

HARISSA Ramen juhe i temeljci

​Ramen juha, tradicionalno japansko jelo koje je steklo svjetsku popularnost, simbol je bogatstva okusa i tekstura. HOME Chef program Harissa temeljaca i Ramen juhe oduševit će mnoge nepce!

panzanella recept.jpg

Panzanella

Panzanella je poznata i omiljena salata iz talijanske regije Toscane. Odlična je ako trebate potrošiti stari kruh i/ili zrelije rajčice. Može biti samostalan obrok, a odlično će popratiti i meso ili ribu na žaru. Idealna ljetna salata, rekli bismo.

Harissa na Instagramu