
Raviolo di Latte s hrskavom svinjskom kožicom, pečenim cherry rajčicama, pjenom od Parmigiana Reggiana i paprenim umakom
Raviolo di Latte s hrskavom svinjskom kožicom, pečenim cherry rajčicama, pjenom od Parmigiana Reggiana i paprenim umakom
Alergeni u ovom jelu
- Mlijeko (u mozzarelli, Parmigiano Reggiana i pjeni)
- Gluten (u tijestu za ravioli)
- Jaja (u tijestu za ravioli)
- Svinjetina (u hrskavoj svinjskoj kožici)
Vrijeme kuhanja
Ukupno vrijeme: 90 minuta
Aktivno kuhanje: 60 minuta
Odmor i hlađenje: 30 minuta
Težina pripreme
Srednje – Zahtijeva pažnju pri pripremi tijesta, punjenja i svinjske kožice, ali izvedivo za sve razine.
Kalorije po porciji
550–600 kalorija
Sastojci (za 2 osobe)
Tijesto za raviole
- 100 g glatkog brašna
- 1 jaje
- Prstohvat soli
- Nekoliko kapi maslinovog ulja (po želji)
Punjenje
- 100 g svježe mozzarelle (Fior di Latte), dobro ocijeđene i sjeckane
- 1 žlica ribanog Parmigiana Reggiana
- Sol, papar
- Po želji: naribana korica ¼ limuna
Hrskava svinjska kožica
- 50 g svinjske kože
- Sol
- Neutralno ulje za prženje
Pečene cherry rajčice
- 150 g cherry rajčica
- Maslinovo ulje, morska sol, timijan
Pjena od Parmigiana
- 50 g ribanog Parmigiana Reggiana
- 150 ml mlijeka
- 1 list želatine (ili 1,5 g u prahu)
- Po želji: malo vrhnja
- ISI sifon + 1 patrona
Umak
- 3–4 žlice Home Chef Umaka od papra
- Po želji: malo temeljca ili maslaca
Priprema
- Tijesto: Umijesite brašno, jaje i sol u elastično tijesto. Zamotajte i odmorite 30 minuta.
- Punjenje: Pomiješajte mozzarellu s parmezanom, začinite, dodajte limunovu koricu. Ohladite.
- Ravioli: Razvaljajte tijesto tanko, oblikujte, napunite, dobro zatvorite. Pokrijte krpom.
- Svinjska kožica: Pecite na 120°C oko 90 min, zatim ispržite do hrskavosti. Ocijedite i razlomite.
- Rajčice: Začinite, pecite na 180°C oko 20 min.
- Pjena: Zagrijte mlijeko, otopite želatinu, dodajte sir, procijedite i ulijte u sifon. Čuvajte na toplom.
- Umak: Zagrijte umak, razrijedite po potrebi. Održavajte toplim.
Serviranje
Rasporedite umak, rajčice i raviol. Dodajte hrskave komadiće kožice i pjenu. Završite s bosiljkom.
Tips from Chef David-Francesco Komadina
- Tijesto: Što tanje, to bolje.
- Kožica: Pojačajte dimljenom paprikom.
- Pjena: Lagana, ali bogata. Ručno umutiti ako nema sifona.
- Umak: Ublažiti vrhnjem po želji.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

HARISSA Ramen juhe i temeljci
Ramen juha, tradicionalno japansko jelo koje je steklo svjetsku popularnost, simbol je bogatstva okusa i tekstura. HOME Chef program Harissa temeljaca i Ramen juhe oduševit će mnoge nepce!

Panzanella
Panzanella je poznata i omiljena salata iz talijanske regije Toscane. Odlična je ako trebate potrošiti stari kruh i/ili zrelije rajčice. Može biti samostalan obrok, a odlično će popratiti i meso ili ribu na žaru. Idealna ljetna salata, rekli bismo.