Sparoge 15 super-3.jpg
24.03.2024

Šparoge s hollandaise umakom

Vrijeme kuhanja: 15 min
Težina pripreme:
Količina: x4
Sastojci:
Priprema:

1.      Šparoge očistite, a ako je potrebno, ogulite ih pri dnu. 

2.      Prokuhajte u posoljenoj vodi kojoj ste dodali žličicu šećera, ne dulje od 10 minuta

3.      Šparoge ocijedite i uronite ih u ledenu vodu kako bi ostale zelene 

4.      Osušite ih na kuhinjskim ručnicima i po 5 komada omotajte u šnitu šunke

5.      Sva 4 zamotuljka poslažite na tanjur za serviranje.

6.      Hollandaise umak Home Chef lagano zagrijte i prelijte preko šparoga.

7.      Vlasac sitno nasjeckajte i pospite po šparogama. Servirajte odmah.  

 

Sparoge 7-2.jpg

Već kratka šetnja tržnicom nepogrešivo će nam reći da je proljeće tu, iako vrijeme vani baš i ne ide u prilog toj tvrdnji. Štandovi su prepuni prekrasnih sezonskih namirnica, a glavne zvijezde ovog kišovitog kraja travnja definitivno su šparoge. Bilo da odaberete one divlje ili pak uzgojene – bijele ili zelene, definitivno nećete pogriješiti. Istina, prilično su skupe, ali već će i jedan stručak biti dovoljan za slasno i zdravo predjelo kakvo smo vam danas pripremili.

Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo. 

Priprema ovog jela vrlo je jednostavna i brza, naročito ako pri ruci imate fantastičan gotovi hollandaise umak Home Chef koji će vam uštedjeti vrijeme koje biste inače potrošili žustro miješajući ovaj svilenkasti i osvježavajući umak na pari. 

 

Recepti

Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Svi recepti
vesna recepti-14.webp

Panirana puretina u sezamu i pistaciji s prilogom

Umjesto da naručujemo, pokušali smo sami rekonstruirati "take-away" recept za paniranu puretinu u sezamu i mljevenim pistacijama, rizi-bizi s ukiseljenim povrćem i coleslaw salatu s domaćom ljutom majonezom. Bilo je bolje od očekivanog, a vi nam javite svoje dojmove!

 

kiflice-15.jpg

Vanilin kiflice

Jednostavan, a neodoljiv kolačić, u sebi spaja prekrasnu aromu vanilije, prhkost i lakoću. Postoje varijante s orasima, lješnjacima, čak i s kokosom, no, jedina prava varijanta je ona s bademima. Pritom je ključno imati kvalitetno i fino mljeveno bademovo brašno.

Harissa na Instagramu