U tijeku je nadogradnja naše web-trgovine. Mogući su povremeni problemi i prekidi u radu. Za sva pitanja i komentare na raspolaganju Vam je naša korisnička podrška. Vaša Harissa
hero_pastile.jpg
14.04.2021

Trikatu pastile

Naziv trikatu se odnosi na jednostavnu ayurivedsku mješavinu crnog papra, dugog papra i đumbira, a pastile su zapravo francuski naziv za tablete.

Vrijeme kuhanja: 5 min
Težina pripreme:
Priprema:
  1. Pomiješajte crni papar, dugi papar i đumbir.
  2. Polako dodajte manju količinu meda u mješavinu začina. (Ako vam je med kristaliziran otopite ga u šalici u zdjeli vruće vode.) Pomiješajte.
  3. Nastavite dodavati med mješajući do trenutka kada smjesa ne postane kao pasta. Nemojte dodati previše meda jer nećete moći oblikovati pastile. Ako dodate previše meda, dodajte još začina u istim omjerima, dok ne postignete traženu konzistenciju.
  4. Za oblikovanje jedne pastile dovoljna vam je količina smjese veličine graška. Smjesu oblikujte prstima u kuglicu. Kuglice valjajte u slatki korijen u prahu ili koricu naranče u prahu. Valjanje u prah slatkog korijena ili korice naranče je opcionalno, ali sprječava lijepljenje pastila jedne za drugu.
  5. Pastile spremite u hermetički zatvorenu posudu. Rok trajanja im je neodređen, ali ih je preporučeno upotrijebiti unutar 6 mjeseci zbog boljeg djelovanja.

Ako ih napravite dovoljno male mogu se progutati cijele, ako pak volite ljuto možete ih prožvakati. Omjeri začina u receptu su jednaki, stoga, ukoliko želite veću količinu pastila samo proporcionalno povećajte količine sastojaka. Ovo je jedan od recepata koje možete iskoristiti kako bi unaprijedili funkcionalnost namirnica koje svakodnevno koristite u svojoj kuhinji.

Najnoviji recepti

Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Pogledajte sve članke
Blog-homepage-pita od bundeve.jpg

Pita od bundeve s kondenziranim mlijekom

Jednostavna jesenska pita za svačiji ukus.

recept_pastile.jpg

Trikatu pastile

Naziv trikatu se odnosi na jednostavnu ayurivedsku mješavinu crnog papra, dugog papra i đumbira, a pastile su zapravo francuski naziv za tablete.

Začinite Instagram