
Garam Masala
Garam Masala
Garam Masala
O proizvodu

SASTAV: crni papar, korijander, kumin, cimet, kardamom, klinčić, muškatni oraščić
Alergeni: može sadržavati tragove gorušice, celera i orašastih plodova.
Garam masala ili u prijevodu vruća začinska mješavina upotrebljava se u cijeloj Indiji i indijskom sub-kontinentu.
Ova mješavina nije ljuta na način da će vam od čilija utrnuti usta, već topla, aromatična i pikantna. Obično daje hrani "ono nešto", a vjeruje se da potiče osjećaj sreće i blagostanja.
Kao i ostale važne elemente indijske kuhinje, garam masalu već stoljećima prihvaćaju susjedne zemlje i regije pa je sukladno tome moguće pronaći na stotine vrsta različitih receptura za ovu začinsku mješavinu.
Garam masala baza je začinske mješavine tandoori masala.
DOBRA za jaka (aromatična) mesna i jela od peradi, izvrsna je ako se utrlja u meso prije pečenja, za marinada i umake.