Kopriva
Biljni čaj
Kopriva
Biljni čaj
U Europi se može pronaći oko 45 vrsta koprive. Kvaliteta zemlje kao i vrsta koprive važni su faktori pri uzgoju. Ovisno o vrsti kopriva može narasti između 10 i 250 cm u visinu. Mnoge vrste leptira koriste je za ishranu dok su još gusjenice.
Ljudi koriste uglavnom mlade izdanke i upotrebljavaju ih, ovisno o starosti i svježini za salate, pite, juhe, na lešo, ili za proizvodnju ukusnog sira.
Otopina čaja od koprive može se opisati kao tipično biljna s tragovima špinata.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Pinca
Pinca je tradicionalni uskrsni kruh, u nekim krajevima poznat i pod nazivom sirnica. Iako nema nikakve veze sa sirom, pretpostavlja se da je taj naziv dobila jer su domaćice u nekim prošlim vremenima, u nju, umjesto kvasca, stavljale usireno tijesto.

Morska Poema: Brudet & Ricotta Gnudi
Savršen spoj okusa mora i kremastih tekstura. Ovaj elegantan i bogat recept donosi autentične morske arome i vrhunsku gastronomsku raskoš na vaš stol. Isprobajte ovaj sofisticirani spoj tradicionalnih i modernih okusa!