Kopriva
Biljni čaj
Kopriva
Biljni čaj
U Europi se može pronaći oko 45 vrsta koprive. Kvaliteta zemlje kao i vrsta koprive važni su faktori pri uzgoju. Ovisno o vrsti kopriva može narasti između 10 i 250 cm u visinu. Mnoge vrste leptira koriste je za ishranu dok su još gusjenice.
Ljudi koriste uglavnom mlade izdanke i upotrebljavaju ih, ovisno o starosti i svježini za salate, pite, juhe, na lešo, ili za proizvodnju ukusnog sira.
Otopina čaja od koprive može se opisati kao tipično biljna s tragovima špinata.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Pečeno pile s Pumpkin Spice
Uživajte u ovom jelu inspiriranom jeseni i Harissa Pumpkin Spice začinom, savršenim za pečeno bijelo meso, povrće, salatu, kavu, vruću čokoladu, jela i slastice na bazi bundeve!
HARISSA Ramen juhe i temeljci
Ramen juha, tradicionalno japansko jelo koje je steklo svjetsku popularnost, simbol je bogatstva okusa i tekstura. HOME Chef program Harissa temeljaca i Ramen juhe oduševit će mnoge nepce!