Kikiriki wasabi
Kikiriki wasabi
SASTOJCI: 27% kikiriki, pšenično brašno, šećer, kukuruzni škrob, palmino ulje, sol, prah soja sosa, guma arabika, aroma senfa, ekstrakt ružmarina, natrij karbonat, krumpirov škrob, limunska kiselina, bojila, 0,003% wasabija.
ALERGENI: kikiriki i proizvodi od kikirikija, soja i proizvodi od soje, orašasti plodovi, gorušica i proizvodi od gorušice, žitarice koje sadrže gluten, sjeme sezama i proizvodi od sjemena sezama, proizvodi ribarstva, mlijeko i mliječni proizvodi (uključujući i laktozu), celer i proizvodi od celera, školjkaši i ostali mekušci te proizvodi od njih.
Arachis hypogaea ili Wasabia japonica
Hrskavi kikiriki u tijestu s okusom wasabija pruža nezaboravan okus Azije. Wasabi ili japanski hren je biljka okusom i aromom slična hrenu, ali puno složenijeg i ljućeg okusa.
Wasabi u prijevodu znači planinska božikovina i prvenstveno raste u hladnim planinskim potocima u Japanu. Korijen, nakon što je oguljen, otkriva plod blijedozelene boje kojeg se može naribati, sušiti ili pretvoriti u prah. Od sušenog wasabi praha napravite pastu tako da dodate malo soya sosa.
Ako ste obožavatelj kikirikija i ljutog okusa, ovo je prava grickalica za vas!
Energija | 1963 kJ/ 469 kcal |
Masti | 20 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 4 g |
Ugljikohidrati | 54 g |
- od kojih šećeri | 8 g |
Proteini | 14 g |
Sol | 0.278 g |
Vlakna | 12 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Brzi i jednostavni domaći kiseli krastavci
Ovaj recept dat će krastavcima savršenu ravnotežu slanog i ljutog s daškom slatkih nota!
Panzanella
Panzanella je poznata i omiljena salata iz talijanske regije Toscane. Odlična je ako trebate potrošiti stari kruh i/ili zrelije rajčice. Može biti samostalan obrok, a odlično će popratiti i meso ili ribu na žaru. Idealna ljetna salata, rekli bismo.