Mussini N12 Emozione Classico
slatko-kiseli dodatak jelima
Mussini N12 Emozione Classico
slatko-kiseli dodatak jelima
SASTOJCI: kuhani mošt od grožđa
ALERGENI: celer i proizvodi od celera, gorušica i proizvodi od gorušice, soja i proizvodi od soje.
Condimento agrodolce je talijanski slatko-kiseli začin tj. dodatak jelima.
Priprema se kombinacijom octa, šećera ili meda, a obogaćen je kuhanim moštom grožđa, koristi se u mediteranskoj kuhinji: u salatama, uz grilano meso, uz sireve i pečeno povrće, mesni i riblji carpaccio.
Također može biti ključan sastojak glazura za mesna jela, osobito za svinjetinu i perad, ili kao dodatni umak uz servirana jela.
Okusni profil condimenta agrodolcea upotpunjuje jela poboljšavajući slatkoću i kiselost, čineći ga svestranim dodatkom širokom rasponu jela.
Ovaj kuhani mošt od grožđa sličan je balzamičnom octu, malo je slađi ali i manje intenzivan.
Energija | 1475 kJ/ 347 kcal |
Masti | 0 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 0 g |
Ugljikohidrati | 81 g |
- od kojih šećeri | 81 g |
Proteini | 0 g |
Sol | 0,2 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Raviolo di Latte s hrskavom svinjskom kožicom, pečenim cherry rajčicama, pjenom od Parmigiana Reggiana i paprenim umakom
Raviolo di Latte u ovom receptu podiže klasičnu tjesteninu na novu razinu uz pažljivo izrađeno punjenje od mozzarelle i Parmigiana Reggiana, posluženo s hrskavom svinjskom kožicom, pečenim cherry rajčicama, laganom pjenom od sira i paprenim umakom. Savršena kombinacija tekstura i okusa za posebne prilike – elegantno jelo koje spaja udobnost i sofisticiranost na tanjuru.

Biljni čaj Orange Grapefruit - Ledeni čaj i koktel gin&tonic
Ovaj kiselo-gorki napitak pravo je pjenušavo osvježenje za dugo toplo ljeto!