Đumbir ušećereni
Đumbir ušećereni
SASTOJCI: đumbir (50%), šećer (50%)
Zingiber officinale
Đumbir je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice Zingiberaceae, vjerojatno porijeklom iz jugoistočne Azije.
Mekan, sočan đumbir zaslađen šećerom od šećerne trske.
Jednostavan i zdravi međuobrok spreman za jelo odmah iz vrećice, također i ukusan sastojak za kuhanje i pečenje. Dodajte ga kolačićima, granoli ili vrućem čaju. Iskoristite ga kao ukras za koktele i sladolede.
Ove kockice đumbira izvrsna su grickalica ili dodatak slasticama!
Energija | 1305 kJ/ 312 kcal |
Masti | 0 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 0 g |
Ugljikohidrati | 78 g |
- od kojih šećeri | 74 g |
Proteini | 0 g |
Sol | 0.04 g |
Vlakna | 0 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.