Grejp roza sušeni ploške
Grejp roza sušeni ploške
Sušene ploške grejpa mogu se upotrijebiti kao začin za Gin&Tonik, koktele, te razne napitke. Također, predivna su dekoracija kulinarskih delicija.
Energija | 1205 kJ/ 288 kcal |
Masti | 0.96 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 0.14 g |
Ugljikohidrati | 73.10 g |
- od kojih šećeri | 47.25 g |
Proteini | 5.28 g |
Sol | 0 g |
Vlakna | 10.97 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Šparoge s hollandaise umakom
Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo.

Salade Niçoise ili salata iz Nice
Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone.