Čili kashmiri prah
1.000 – 2.000 SHU
Čili kashmiri prah
1.000 – 2.000 SHU
Capsicum annuum
Čili Kashmiri najviše se koristi u Indiji, iz koje i potječe.
Uzgaja se zbog svoje žarke boje i blage ljutine pa se koristi za bojanje hrane i pojačavanje okusa.
JAČINA: 1,000 – 2,000 SHU (blago)
OKUS
Blage ljutine i okusa nalik šafranu, kashmiri je pikantnog i voćnog okusa.
KUPOVINA I ČUVANJE
Kashmiri se najviše koristi u Indiji pa je svježi čili teško nabaviti van nje.
Sušeni čuvajte u zatvorenim posudama na suhom i hladnom mjestu.
UPOTREBA U KULINARSTVU
Čili Kashmiri ključan je u pripremi indijske hrane jer joj daje posebnu crvenu boju.
Najpoznatija upotreba je u jelima poput rogan josh, curryima i tandoori piletine.
Može se dodavati u jela s rajčicom, poput salsa umaka, juha i variva, kao i uz grilano povrće i marinade, a zbog svoje slatke arome odličan je uz sireve i voće. Koristite ga kako biste koristili i papriku.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Brzi i jednostavni domaći kiseli krastavci
Ovaj recept dat će krastavcima savršenu ravnotežu slanog i ljutog s daškom slatkih nota!
Panzanella
Panzanella je poznata i omiljena salata iz talijanske regije Toscane. Odlična je ako trebate potrošiti stari kruh i/ili zrelije rajčice. Može biti samostalan obrok, a odlično će popratiti i meso ili ribu na žaru. Idealna ljetna salata, rekli bismo.