Šećer s ružom
Ružin šećer
Šećer s ružom
Ružin šećer
SASTOJCI: šećer, perzijska ruža
Ružin šećer je vrsta aromatiziranog šećera prožetog ružinim laticama kako bi dobio nježnu cvjetnu aromu i okus. Izrađuje se slojevitim slaganjem svježih latica ruže s granuliranim šećerom i dopuštanjem laticama da otpuste svoja prirodna ulja i miris u šećer. Latice se zatim uklanjaju, ostavljajući iza sebe suptilan, ali jasan cvjetni okus u šećeru.
Ružin šećer se često koristi kao ukrasni element u pečenju, posebno za kolače i kekse. Također se može koristiti za dodavanje suptilnog cvjetnog okusa pićima, poput čaja, kave i koktela. Neki ga koriste i kao preljev za zobene pahuljice ili jogurt ili za zaslađivanje voćnih salata.
Općenito, ružin šećer je svestran i aromatičan sastojak koji može dodati dašak elegancije i sofisticiranosti raznim jelima i pićima.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Pečeno pile s Pumpkin Spice
Uživajte u ovom jelu inspiriranom jeseni i Harissa Pumpkin Spice začinom, savršenim za pečeno bijelo meso, povrće, salatu, kavu, vruću čokoladu, jela i slastice na bazi bundeve!
HARISSA Ramen juhe i temeljci
Ramen juha, tradicionalno japansko jelo koje je steklo svjetsku popularnost, simbol je bogatstva okusa i tekstura. HOME Chef program Harissa temeljaca i Ramen juhe oduševit će mnoge nepce!