Sol kala namak fina 0,3-0,5 mm
Sol kala namak fina 0,3-0,5 mm
SASTOJCI: min. 97,15% NaCI, >0,26% Ca, >0,01% Mg, >1,339% SO4
Kala namak sol upotrebljava se kao začin u indijskoj kuhinji. Visoki udio sumporovodika i željeza u ovoj soli daje joj osobit miris, a pogotovo okus po kuhanim jajima. S ovom soli rafinirati ćete chutneyje i jela od piletine i riže.
Kala namak je također poznata kao crna sol i specijalitet je u indijskoj kuhinji. Zbog svojeg sastava sol svjetluca crno, no po izgledu vuče na tamno crveno zbog velikog udjela željeza.
Ova sol daje hrani sumporni okus koji je poželjan i cijenjen u Indiji, naročito u voćnim salatama, chutneyima, chaatu ili raitama. Posebno se preporuča uz povrče i egzotično voće te ribu. Sole se čak i razni voćni sokovi kako bi dobili poseban okus.
Kalu namak izrazito cijene vegani zbog njezinog okusa koji neodoljivo podsjeća na kuhana jaja.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Pečeno pile s Pumpkin Spice
Uživajte u ovom jelu inspiriranom jeseni i Harissa Pumpkin Spice začinom, savršenim za pečeno bijelo meso, povrće, salatu, kavu, vruću čokoladu, jela i slastice na bazi bundeve!
HARISSA Ramen juhe i temeljci
Ramen juha, tradicionalno japansko jelo koje je steklo svjetsku popularnost, simbol je bogatstva okusa i tekstura. HOME Chef program Harissa temeljaca i Ramen juhe oduševit će mnoge nepce!