Sol kala namak fina 0,3-0,5 mm
NEJODIRANA fina sol
Sol kala namak fina 0,3-0,5 mm
NEJODIRANA fina sol
SASTOJCI: min. 97,15% NaCI, >0,26% Ca, >0,01% Mg, >1,339% SO4
NEJODIRANA SOL
Dostatan unos joda neophodan je za normalno funkcioniranje organizma.
____________
Kala namak sol upotrebljava se kao začin u indijskoj kuhinji. Visoki udio sumporovodika i željeza u ovoj soli daje joj osobit miris, a pogotovo okus po kuhanim jajima. S ovom soli rafinirati ćete chutneyje i jela od piletine i riže.
Kala namak je također poznata kao crna sol i specijalitet je u indijskoj kuhinji. Zbog svojeg sastava sol svjetluca crno, no po izgledu vuče na tamno crveno zbog velikog udjela željeza.
Ova sol daje hrani sumporni okus koji je poželjan i cijenjen u Indiji, naročito u voćnim salatama, chutneyima, chaatu ili raitama. Posebno se preporuča uz povrče i egzotično voće te ribu. Sole se čak i razni voćni sokovi kako bi dobili poseban okus.
Kalu namak izrazito cijene vegani zbog njezinog okusa koji neodoljivo podsjeća na kuhana jaja.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Pumpkin Spice Latte - najfinija kava s okusom bundeve
Provedite prve dane jeseni uz najfiniji domaći pumpkin spice latte napitak koji pršti mirisima i aromama jeseni.

Pumpkin spice and everything nice!
Recept za kolač od bundeve.
Sugar and spice and everything nice poznata je američka uzrečica koju vam mi ove jeseni donosimo u poboljšanoj verziji koja uključuje – pumpkin spice!