Curry madras
Curry madras
SASTOJCI: kurkuma, korijander, kumin, piskavica, paprika, piment, gorušica, čili, đumbir, komorač, češnjak, kardamom
ALERGENI: orašasti plodovi, celer i proizvodi od celera, gorušica i proizvodi od gorušice.
Curry Madras srednje je ljuta verzija popularnog jela, a potječe iz Indije. Naziv je dobila po indijskom gradu Madras, a veliku popularnost stekla je u Velikoj Britaniji.
Često se poslužuje uz vrhnje kako bi smanjilo ljutinu, a neke verzija mogu sadržazvati i češnjak, korijander i curry list.
DOBRA ZA jela od riže, umake, meso, korjenasto povrće.
Energija | 1466 kJ/ 0 kcal |
Masti | 14.06 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 1.61 g |
Ugljikohidrati | 32.49 g |
- od kojih šećeri | 15.94 g |
Proteini | 12.56 g |
Sol | 0.056 g |
Vlakna | 0 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Mediteranska janjeća kruna u aromatičnoj korici
Pogledajte kako vrhunski Chefovi pripremaju Demi Glace umak s Harissinim SALSUS janjećim temeljcem

Pečeno pile s Pumpkin Spice
Uživajte u ovom jelu inspiriranom jeseni i Harissa Pumpkin Spice začinom, savršenim za pečeno bijelo meso, povrće, salatu, kavu, vruću čokoladu, jela i slastice na bazi bundeve!