Telefonski broj HARISSA WEB SHOP-a je promijenjen; birajte na tipkovnici pozivni za Zagreb 01 i slova HARISSA ili 01/ 42 74 772. Slobodno nam pošaljite svoj upit na mail: info@harissa.hr Radne nedjelje provjerite na našem webu pod / POSLOVNICE.
Article-hero-image-1920x800px.jpg
14.08.2024

Brzi i jednostavni domaći kiseli krastavci

Vrijeme kuhanja: 1 h
Težina pripreme:
Količina: x4
Sastojci:
Priprema:
  1. Ovisno o veličini i vašem ukusu, krastavce ostavite cijele, rezane na ploške (popreko ili po dužini za sendviče), prutiće, zvjezdice. Posipajte ih s 85 g soli, dobro pomiješajte te ostavite u frižideru 5 sati. 
  2. Nakon što su odstajali u frižideru, dobro ih operite pod vodom i ocijedite.
  3. Krastavce, jabučni i alkoholni ocat, vodu, ostatak soli (65 g) i sve ostale sastojke stavite u veliki lonac na jaku vatru.
  4. Krastavce je potrebno odmah staviti na najjaču vatru i najveći plamenik. Kada zakuha, maknite s vatre.
  5. U čiste, ako je moguće sterilizirane, tople staklenke stavite krastavce, te rasporedite tekućinu po staklenkama tako da prekrije krastavce. Staklenke zatvorite i okrenite naopako dok se ne ohlade.
  6. Zadnji proces konzerviranja možete i izostaviti ako ih mislite pojesti unutar mjesec dana. 
  7. Krastavce ostavite da stoje barem tjedan dana prije konzumacije kako bi se okusi proželi.
  8. Nakon otvaranja obavezno držati u hladnjaku.

krastavci.jpgSavjeti za hrskave krastavce:

  • Što su krastavci manji i svježiji, bit će hrskaviji. Veći krastavci će više omekšati.
  • Krastavce držite 5 sati posoljene u vodi kako nadvodimo u receptu, u suprotnom će omekaniti. 
  • Koristite male krastavce i gusto ih naslažite u staklenku. Dvije kile krastavaca smo stavili u četiri staklenke zapremnine 750 ml. 

Kiseli krastavci su odlični kao brza salata uz razna variva i gulaše, a sendviči su nezamislivi bez njih. 

Osim što su svima omiljena zimnica, krastavci su prirodan izvor minerala, vitamina i prehrambenih vlakana, a kako sadrže vrlo malo masnoće i veliki izvor vode savršena su grickalica.

Sigurni smo da imate svoj recept za kiseljenje, no ako želite probati novi recept za savršen omjer kiselosti, ljutine i slatkoće nećete pogriješiti.

Kušajte i naš začin za kiseljenje.

Recepti

Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Svi recepti
Mediterrane Lammkrone in aromatischer Kruste.jpg

Mediteranska janjeća kruna u aromatičnoj korici

Pogledajte kako vrhunski Chefovi pripremaju Demi Glace umak s Harissinim SALSUS janjećim temeljcem 

 
 
 

Banner_recepti_peceno_pile_900x514px.jpg

Pečeno pile s Pumpkin Spice

Uživajte u ovom jelu inspiriranom jeseni i Harissa Pumpkin Spice začinom, savršenim za pečeno bijelo meso, povrće, salatu, kavu, vruću čokoladu, jela i slastice na bazi bundeve!

 

 

Harissa na Instagramu