Article-hero-image-bananapumpkinbread.jpg
18.10.2021

Jesenski banana bread

Vrijeme kuhanja: 50 min
Težina pripreme:
Količina: x6
Sastojci:
Priprema:

1. Postavite rešetku na srednju razinu u pećnici i zagrijte ju na 175° C. Premažite kalup za kruh sa svih strana s malo otopljenog maslaca.

2. Ako ćete koristiti orahe, rasporedite svih 95g oraha u tavu većeg promjera i pecite dok ne zamirišu, oko 5 minuta. Ako su komadi veći, grubo ih nasjeckajte kad se ohlade.

3. U mikrovalnoj pećnici otopite maslac u intervalima od 20 sekundi dok se ne otopi, ukupno 40 do 50 sekundi. Alternativno, maslac možete otopiti u malom loncu na umjerenoj vatri. Ostavite sa strane da se ohladi.

4. U posebnoj zdjeli miješajući sjedinite 190g brašna, 1 žlicu začina Pumpkin spice, 2 žličice praška za pecivo, prstohvat soli i 1/4 žličice sode bikarbone. Ostavite sa strane.

5. U posebnoj zdjeli vilicom ili gnječilicom za krumpire zgnječite 2 srednje banane dok ne postanu glatka masa. Dodajte prethodno otopljeni maslac, 1 veliko jaje, 95g pirea od bundeve, 60g šalice šećera, 60g smeđeg šećera i 1 žlicu ekstrakta vanilije i miješajte dok se sastojci ne sjedine.

6. U smjesu od bundeve i banana dodajte suhe sastojke, a zatim miješajte špatulom ili kuhačom dok se dvije smjese ne sjedine. Ako koristite orahe, ostavite 2 žlice za posipavanje, a preostale orahe umijesite u tijesto.

7. Ulijte smjesu u pripremljen kalup za kruh i ravnomjerno rasporedite. Orahe koje ste odvojili posipajte po vrhu.

8. Pecite dok se kruh ne odvoji od kalupa, a čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe uglavnom čista, 55 do 60 minuta. Ostavite da se hladi 10 minuta u kalupu, a zatim prevrnite kruh na rešetku i pustite da se potpuno ohladi prije rezanja.

bananabread.jpg

3 savjeta kako postići sočan i izdašan kruh od bundeve i banane 

Kruh od banana i bundeve prirodno ima vlažnu teksturu. Iako nikada neće biti lagan i pahuljast, ne smije biti gust i namočen. Slijedite ove savjete za najbolju teksturu svaki put.

  1. Precizno izmjerite sastojke: Preopterećenje tijesta bundevom ili bananom može otežati kruh.
  2. Temeljito izgnječite banane: Grudice banana mogu postati gumene u pečenom kruhu.
  3. Koristite stalak za hlađenje. Izbjegnite vlažno dno tako da  kruh 10 minuta hladite u kalupu, a zatim ga izvadite na rešetku kako bi se potpuno ohladio. 

Pohrana: Kruh možete čuvati u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi do 4 dana. 

Varijacija muffini: Premažite kalup za muffine s otopljenim maslacem ili ga obložite papirnatim kalupima za muffine. Podijelite tijesto u kalupe, oko 1/3 šalice tijesta po udubljenju.

Pecite, okrećući kalup na pola pečenja, dok muffini ne postanu zlatni, a čačkalica umetnuta u središte ne izađe čista, ukupno 20 do 25 minuta.

Ostavite muffine da se ohlade u kalupu 5 minuta, a zatim ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.

Najnoviji recepti

Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Pogledajte sve recepte
Blog-homepage-bananapumpkinbread.jpg

Jesenski banana bread

Zasladite jesen s ovim apsolutnim hitom - kruhom od banane i bundeve. 

Blog-homepage-krastavci.jpg

Brzi i jednostavni domaći kiseli krastavci

Ovaj recept dat će krastavcima savršenu ravnotežu slanog i ljutog s daškom slatkih nota!

Začinite Instagram