Poštovani, zbog povećanog broja narudžbi za vrijeme HARISSINOG rođendana, dostava može trajati malo više od uobičajenog (5 do 7 radnih dana), na čemu se unaprijed ispričavamo.
Panzanella-1.jpg
01.08.2024

Panzanella

talijanska salata od rajčica i starog kruha

Vrijeme kuhanja: cca pola sata
Težina pripreme:
Količina: x4
Sastojci:
  • 60 dkg zrelih rajčica, može različitih vrsta, narezanih na komade
  • 250 g starog kruha, najbolje foccaccie ili ciabatte, narezanog na veće kockice
  • maslinovo ulje
  • aceto balsamico
  • 1 mala ljutika ili manji luk, sitno nasjeckan
  • nekoliko fileta slanih inćuna
  • šaka crnih maslina bez koštica
  • stručak svježeg bosiljka
  • sol
  • papar
Priprema:
  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Narezane rajčice stavite u cjedilo i lagano posolite. Ostavite ih 15 minuta da puste višak tekućine.
  3. Kockice kruha rasporedite na pleh za pečenje, poškropite ih maslinovim uljem, lagano posolite i dobro izmiješajte rukama. Pecite ih oko 15 minuta, dok ne poprime zlatnu boju.
  4. U zdjeli pomiješajte preostalo ulje, ocat i luk. Začinite solju i paprom po ukusu. Dodajte sitno sjeckane filete inćuna, rajčicu, kruh, masline, kapare i natrgani bosiljak.
  5. Sve dobro promiješajte i pospite preostalim bosiljkom. Ostavite u frižideru da se ohladi pa onda servirajte i uživajte. 

Panzanella je poznata i omiljena salata iz talijanske regije Toscane. Osnovni recept čine kockice starog kruha, rajčica i luk te dressing na bazi maslinovog ulja i vinskog octa. No, po želji joj možete dodati i svježe krastavce, masline, kapare, slane inćune pa čak i neki od mekih sireva, poput ricotte ili izmrvljene fete. Odlična je ako trebate potrošiti stari kruh i/ili zrelije rajčice. Može biti samostalan obrok, a odlično će popratiti i meso ili ribu na žaru. Idealna ljetna salata, rekli bismo.

Više o povijesti i porijeklu Panzanelle pročitajte na našem blogu.

Recepti

Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Svi recepti
Recept za Piletinu s Pumpkin Spice.jpg

Pečeno pile s Pumpkin Spice

Uživajte u ovom jelu inspiriranom jeseni i Harissa Pumpkin Spice začinom, savršenim za pečeno bijelo meso, povrće, salatu, kavu, vruću čokoladu, jela i slastice na bazi bundeve!

 

 

Harissa_ramen_juhe_temeljci_3.jpg

HARISSA Ramen juhe i temeljci

​Ramen juha, tradicionalno japansko jelo koje je steklo svjetsku popularnost, simbol je bogatstva okusa i tekstura. HOME Chef program Harissa temeljaca i Ramen juhe oduševit će mnoge nepce!

Harissa na Instagramu