Banner_recepti_peceno_pile_900x514px.jpg
21.10.2024

Pečeno pile s Pumpkin Spice

Pečeno pile s bundevom i krumpirima u Harissa Pumpkin Spice začinu i Home Chef / SALSUS pilećem temeljcu!

Vrijeme kuhanja: 40-60 min
Težina pripreme:
Količina: x3-4
Priprema:

1 cijelo pile
1 srednja bundevica
6 Krumpira
6jušnih žlica maslinovog ulja
čajna žličica HARISSA Pumpkin Spice začina
1/2 čajne žličice HARISSA dimljene Paprike
1/2 čajne žličice HARISSA češnjaka u prahu
Sol i papar po ukusu, malo svježeg ružmarina

POSTUPAK PRIPREME: 

Ugrijte pećnicu 15-ak minuta na 180C Posudu za pečenje obilnije nauljite maslinovim uljem. Pile osušite papirnatim ubrusima, te začinite s obje strane HARISSA začinima: solju, paprom, češnjakom u prahu, dimljenom paprikom i Harissa začinom za bundeve - Pumpkin Spice.

Začinjeno pile stavite u posudu za pečenje, te ga prekrijte aluminijskom folijom ili originalnim poklopcem posude / pekača. Stavite peći pile u dobro zagrijanu pećnicu na 20 - 40 minuta / 180C stupnjeva (ovisno o veličini pileta). U zasebnoj posudi na 10-ak minuta u posoljenoj vodi, prokuhajte četvrtinke krumpira i široke ploške bundeve, procijedite i stavite u posudu s piletom, zalijte zagrijanim HARISSA Home Chef pilećim ili povrtnim temeljcem. 

Pecite sve zajedno uz povremeno podlijevanje tekućine koja je u posudi. 3-5 minuta pred sam kraj pečenja, namažite pile medom i malo podlijte tekućinom od pečenja. Sve zajedno stavite peći otklopljeno još cca 3-5 min, poželjno je na piletu dobiti finu, smeđu, slasnu koricu i zlatno smeđu koricu krumpira i bundeve. Nakon što se malo ohladi, slobodno svoje jelo dekorirajte svježim ružmarinom ili timijanom, na stol dodajte koju mini bundevicu i narančaste ubruse za dekoraciju.

Uživajte u ovom jelu inspiriranom jeseni i Harissa Pumpkin Spice začinom, savršenim za pečeno bijelo meso, povrće, salatu, kavu, vruću čokoladu, jela i slastice na bazi bundeve! Dobar tek, želi Vam Harissa

Gus Twist Drobilica Orah M Šifra artikla: 5000205

 

Kako bi što bolje usitnili i izmiješali različite začine, koristite Gus Twist Drobilice.


U ponudi su:


https://www.harissa.hr/hr/proizvodi/pribor/muzari-i-mlinci

Recepti

Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Svi recepti
Sparoge 10-2.jpg

Šparoge s hollandaise umakom

Šparoge s hollandaise umakom tradicionalno su njemačko jelo, ali toliko su ukusne da su danas omiljene i često pripremane u čitavom svijetu. Ovo je jelo izvorno zamišljeno kao predjelo, ali uz malo kuhanih mladih krumpira i veliku lisnatu salatu može lako postati i lagano glavno jelo. 

Nicoise-23.jpg

Salade Niçoise ili salata iz Nice

Na tržnice su stigle prve ovogodišnje zelene mahune pa nam je to bio povod da pripremimo ovu laganu, ali hranjivu i osvježavajuću ljetnu salatu koja funkcionira kao potpuni, nutritivno bogat i uravnotežen obrok. U nastavku donosimo osnovni recept za ovaj klasik francuske kuhinje kojemu, prema želji, možete dodati i kapare, listiće parmezana ili krutone. 

Harissa na Instagramu