Čili aleppo mrvljeni

10.000 SHU

Šifra artikla: 5000899
5,17 €
Proizvod trenutno nije dostupan
PDV je uključen u cijenu / Dostava će biti obračunata kasnije

Čili aleppo mrvljeni

10.000 SHU

Šifra artikla: 5000899

Capsicum annuum

Čili Aleppo dobio je naziv po gradu Aleppu sa sjevera Sirije, a u današnje vrijeme uzgaja se u Siriji i Turskoj. 

Koristi se na Mediteranu i u zemljama Srednjeg Istoka, a poznat je i pod nazivima Halaby papričica, pul biber i haleb biber

JAČINA: 10 000 SHU (umjerena)

OKUS

Ova umjereno ljuta papričica ima note kumina i voća, a često se uspoređuje s ancho čilijem od kojega je ljuća i više uljasta. 

KUPOVINA I ČUVANJE

U prošlosti se najviše uzgajala u Siriji, no zbog dugogodišnjem rata se počela uzgajati diljem svijeta, najviše u Turskoj, zbog čega je sada dostupna skoro svugdje u svijetu. 

Čuvati na zatvorenom i suhom mjestu.

UPOTREBA U KULINARSTVU

Najučestalija uporaba aleppo čilija je u obliku zgnječenih pahuljica, koje su blaže i više uljaste od standardnih čili pahuljica, sa slanim notama. Za razliku od njih, ne sadrže sjemenke i unutarnje meso papričice zbog čega su blažeg okusa pa ih možete koristiti kao zamjenu za papriku. 

Aleppo je uobičajen srednjo istočki začin koji se tradicionalno koristi za začinjavanje mesa, grahorica, salata te za muhammara umak, a može se koristit kao bilo koja druga sušena crvena papričica.

Čak i malo aleppa će pojačati okus svega na vašem tanjuru, od tofu sira do kokica, a odličan je uz pileće marinade, grilano povrće i dresing za salate. 

Mapa okusa
Preporučamo
1000036 - Začin za medenjake
Začin za medenjake
4,44 €
5000845 - Papaja Sušena Zaslađena 8-10mm
Papaja sušena zaslađena 8-10mm
1,54 €
5000638 - Oriental Bazaar
Oriental Bazaar čaj
5,13 €
ASSORTED-TRUFFLES_Product-image-800x600px.jpg
La Perla Selection Praline 12 Kom, 170g
21,24 € 19,12 €
5000838 - Mango Sušeni Ploške
Mango sušeni ploške
2,56 €
Product-image-epruveta-enid.png
Staklenka Enid 14 cm
5,38 €
5000636 - Miami Ice
Miami Ice
4,17 €

Recepti

Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Svi recepti
Pinca-recept-Blog-homepage-960x655px.jpg

Pinca

Pinca je tradicionalni uskrsni kruh, u nekim krajevima poznat i pod nazivom sirnica. Iako nema nikakve veze sa sirom, pretpostavlja se da je taj naziv dobila jer su domaćice u nekim prošlim vremenima, u nju, umjesto kvasca, stavljale usireno tijesto.  

morska poemaArtboard 3-100.jpg

Morska Poema: Brudet & Ricotta Gnudi

Savršen spoj okusa mora i kremastih tekstura. Ovaj elegantan i bogat recept donosi autentične morske arome i vrhunsku gastronomsku raskoš na vaš stol. Isprobajte ovaj sofisticirani spoj tradicionalnih i modernih okusa!

Želite li 10% popusta?

Saznajte na vrijeme sve o novitetima u ponudi, posebnim akcijama i promocijama i ostvarite brojne pogodnosti. Prijavite se na Harissin Newsletter. PROMO KOD s popustom 10% dobit ćete na svoj e-mail.

Unesite email
Harissa na Instagramu