Čili ancho mrvljeni 1-3mm
3000 - 5000 SHU
Čili ancho mrvljeni 1-3mm
3000 - 5000 SHU
Ancho papričica sušena je verzija poblano ili "narodne" papričice.
JAČINA: 3000 - 5000 SHU
OKUS
Vanjska koža i meso ancho papričica imaju blagi, voćno-zemljasti okus po dimljenoj paprici sa slatkom do umjerenom ljutinom koja nevjerojatno obogačuje okus mnogih jela. Vene i koštice su ljute.
KUPOVINA I ČUVANJE
Ako kupujete cijele papričice imate mogućnost razdvojiti ova dva izrazita okusa. Možete ih samljeti sa ili bez koštica ovisno o željenoj ljutini ili ih možete "vratiti u život" tako da ih prelijete kipućom vodom i pustite da stoje 20ak minuta.
UPOTREBA U KULINARSTVU
Ancho papričice izvrstan su dodatak jelima.
Ancho papričice su plosnate, smežurane te imaju oblik srca. Najslađa je sušena čili papričica i najčešće se upotrebljava kao baza za autentična meksička jela, enchilade, tamales, chile con carne i komercijalni čili prah.
Pomiješane s kiselim vrhnjem odličan su dodatak krumpiru kao i umak uz enchilade s piletinom.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Pečeno pile s Pumpkin Spice
Uživajte u ovom jelu inspiriranom jeseni i Harissa Pumpkin Spice začinom, savršenim za pečeno bijelo meso, povrće, salatu, kavu, vruću čokoladu, jela i slastice na bazi bundeve!
HARISSA Ramen juhe i temeljci
Ramen juha, tradicionalno japansko jelo koje je steklo svjetsku popularnost, simbol je bogatstva okusa i tekstura. HOME Chef program Harissa temeljaca i Ramen juhe oduševit će mnoge nepce!