Arrabbiata
Arrabbiata
SASTOJCI: rajčica, čili papričice, mrkva, paprika, češnjak, bosiljak, luk, peršin list, celer list, estragon
ALERGENI: orašasti plodovi, celer i proizvodi od celera, gorušica i proizvodi od gorušice.
Penne rigate all'arrabiatta je ljuto talijansko jelo od tjestenine s ljutim umakom na bazi ljutih papričica.
Upotrebljava se za tjesteninu, prvenstveno penne rigate all'arrabiatta, pizze, dipove, umake, također je idealna za mariniranje ovčjeg sira u kombinaciji s maslinovim uljem.
Preporuka za pripremu: 100 g kockica slanine prepržimo na 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo 1 luk narezan na male kockice, pržimo dok postane staklen, dodamo 1 jušnu žlicu pirea od rajčice, kratko prepržimo na laganijoj vatri, dodamo 200 g pasirane rajčice ili usitnjenih pelata te jednu do dvije žlice Harissa arrabiatta mješavine začina ovisno o ljutini koju želimo postići. Kratko prokuhati.
U umak umiješati friško kuhane (ne prekuhane) penne rigate (tjesteninu). Preporučamo da je cjedilom vadite iz vode u kojoj su se kuhale i odmah stavljate u umak. Promiješajte i obilno posipajte parmezanom. Posolite i popaprite po želji.
DOBAR ZA tjestenine, pizze, umake.
Energija | 0 kJ/ 292 kcal |
Masti | 2.10 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 0 g |
Ugljikohidrati | 41 g |
- od kojih šećeri | 0 g |
Proteini | 18 g |
Sol | 0 g |
Vlakna | 0 g |
Najnoviji recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Coquito koktel
Klasični koktel pina colada ima oko 500 kalorija no mi vam danas nudimo bolju, slim verziju ovog koktela s tekilom umjesto ruma.

Bon Tea koktel
Nešto potpuno drugačije. Čokolada, kokos i naša tonka!