Curry Goa
Cochin
Curry Goa
Cochin
SASTOJCI: kurkuma, korijander, češnjak, crni papar, piskavica, sol, čili papričice, gorušica, đumbir, kardamom, klinčić, cimet
ALERGENI: orašasti plodovi, celer i proizvodi od celera, gorušica i proizvodi od gorušice, kikiriki i proizvodi od kikirikija, sjeme sezama i proizvodi od sjemena sezama.
Ova curry mješavina svoje korijene vuče s jugozapada Indije, točnije Goe, karakteristične po svojim intenzivnim i egzotičnim okusima.
Iako se ova mješavina može posluživati uz meso, rižu i sl., tradicionalno se koristi za pripremu ribljeg currya ili currya s rakovima.
UPOTREBLJAVA SE putem mlinca za jela od riže, umake, meso, korjenasto povrće.
Energija | 772 kJ/ 186 kcal |
Masti | 15 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 1.7 g |
Ugljikohidrati | 9 g |
- od kojih šećeri | 5.6 g |
Proteini | 1.9 g |
Sol | 1.9 g |
Vlakna | 2.6 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Brzi i jednostavni domaći kiseli krastavci
Ovaj recept dat će krastavcima savršenu ravnotežu slanog i ljutog s daškom slatkih nota!
Panzanella
Panzanella je poznata i omiljena salata iz talijanske regije Toscane. Odlična je ako trebate potrošiti stari kruh i/ili zrelije rajčice. Može biti samostalan obrok, a odlično će popratiti i meso ili ribu na žaru. Idealna ljetna salata, rekli bismo.