Kuhano vino
Kuhano vino
SASTOJCI: cimet, zvjezdasti anis, korica naranče, klinčić, đumbir
ALERGENI: orašasti plodovi, celer i proizvodi od celera, gorušica i proizvodi od gorušice.
Mnogima omiljeno zimsko piće koje je popularno diljem svijeta, potječe još iz doba Rimljana.
Nakon njihovih osvajanja Europe, tradicija kuhanog vina ostala je zapamćena u svakoj državi pa tako postoje mnoge verzije kombinacija začina i pića koje se dodaju u vino dok se kuha. Klasična verzija mješavine začina sastoji se od šećera, cimeta, ploški limuna i naranče, klinčića i zvjezdastog anisa.
Neke države umjesto šećera stavljaju med, a njega često pariraju sa paprom. Svoje kuhano vino možete još dodatno začiniti đumbirom, sušenim voćem poput grožđica i šljiva ili kojom kapi žestica poput brandya.
PRIPREMA: 20-30 g dodati u 750 ml vina, kuhati na 60-70°C (da alkohol ne ispari) te pustiti da odstoji. Zasladiti po želji.
Energija | 1.301 kJ/ 311 kcal |
Masti | 7,2 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 1,2 g |
Ugljikohidrati | 61,8 g |
- od kojih šećeri | 17,0 g |
Proteini | 6,3 g |
Sol | 0,1 g |
Vlakna | 6,3 g |
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Morska Poema: Brudet & Ricotta Gnudi
Savršen spoj okusa mora i kremastih tekstura. Ovaj elegantan i bogat recept donosi autentične morske arome i vrhunsku gastronomsku raskoš na vaš stol. Isprobajte ovaj sofisticirani spoj tradicionalnih i modernih okusa!

Mediteranska janjeća kruna u aromatičnoj korici
Pogledajte kako vrhunski Chefovi pripremaju Demi Glace umak s Harissinim SALSUS janjećim temeljcem