Poštovani, zbog povećanog broja narudžbi, dostava može trajati malo više od uobičajenog, ako želite da Vaša narudžba stigne na željenu adresu (RH) do 24. prosinca 2024. potrebno je narudžbe poslati do 18. prosinca 2024. Za dostavu paketa u ostale države EU, potrebno je narudžbe poslati do 15. prosinca 2024. Hvala na razumijevanju!
Article-hero-image-curry piletina.jpg
11.06.2024

Jednostavna i bogata curry piletina

Vrijeme kuhanja: 30 min
Težina pripreme:
Količina: x4
Sastojci:
Priprema:
  1. U suhoj tavi zagrijte garam masalu i dobro pazite da ne izgori (kada počne prekrasno mirisati maknite s vatre i prespijte u drugu posudu – važno je da se makne s tave jer može izgorjeti). Ako garam masala slučajno zagori, najbolje je baciti i početi ispočetka. 
  2. U tavu dodajte uIje i piletinu pecite u dva - tri navrata, nikako odjednom (tava mora biti jako zagrijana). Kada piletina poprimi lagano smeđu boju, meso maknite sa strane na tanjur. Ako primijetite da je u sredini sirova, to je u redu jer će se kasnije još kuhati. Ovisno o tavi koju koristite, ako primijetite crne zagorene ostatke od piletine bilo bi dobro da prije pečenja nove runde tavu operete. Ako su ostaci smeđi to je dobro i tavu nije potrebno oprati.
  3. Kada ste svu piletinu ispekli, u istu tavu dodajte ulje i pirjajte luk dok ne uvene i omekša (on će “oprati” sve što se na tavu zalijepilo).
  4. Dodajte češnjak, đumbir, garam masalu, kurkumu, (ili čili), pire od rajčice i pržite minutu uz miješanje, a na kraju dodajte passatu (ili usitnjene pelate), te sve dobro promiješajte.
  5. Dodajte piletinu, kokosovo mlijeko (savjet: potopite konzervu na par minuta u toplu vodu kako bi se masnoća otpustila sa stijenki), sol i papar prema želji.
  6. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri točno 10 minuta, nakon čega maknite poklopac i kuhajte još 10 minuta. U ovom koraku možete dodati šećer kako biste izbalansirali kiselost rajčica. 

Curry piletinu poslužite uz basmati rižu:

Basmati riža se kuha u omjeru 1:1,5 - jedna mjerica riže na 1,5 mjericu vode.

  1. Mjericu riže prvo dobro operite u cjedilu pod vodom. Miješajte je prstima da očistite što više škroba.
  2. Rižu ocijedite i istresite u lonac. Dodajte soli po želji i odgovarajuću količinu vode.
  3. Stavite posudu na vatru i kuhajte dok voda lagano ne zakuha. Kada voda zavrije smanjite vatru na najniže i skroz poklopite.
  4. Kuhajte točno 10 minuta bez dizanja poklopca. Ugasite vatru i ostavite još 5-10 minuta da riža stoji poklopljena. Nakon toga servirajte.

 

curry piletina2.jpg

Recepti

Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Svi recepti
Banner_recepti_peceno_pile_900x514px.jpg

Pečeno pile s Pumpkin Spice

Uživajte u ovom jelu inspiriranom jeseni i Harissa Pumpkin Spice začinom, savršenim za pečeno bijelo meso, povrće, salatu, kavu, vruću čokoladu, jela i slastice na bazi bundeve!

 

 

harmony of flavors.png

HARISSA Ramen juhe i temeljci

​Ramen juha, tradicionalno japansko jelo koje je steklo svjetsku popularnost, simbol je bogatstva okusa i tekstura. HOME Chef program Harissa temeljaca i Ramen juhe oduševit će mnoge nepce!

Harissa na Instagramu