kelj.jpg
28.12.2023

Pečeni kelj s orasima i parmezanom

Vrijeme kuhanja: 45 min
Težina pripreme:
Količina: x4
Sastojci:
Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, kelj očistite od vanjskih, oštećenih listova i narežite na 10 većih komada/šnita. 

2. Pleh za pečenje obložite papirom i poškropite maslinovim uljem. Kelj posložite u jednom sloju i pokapajte ga ili premažite maslinovim uljem. Zatim posolite, popaprite i začinite za'atarom ili začinom Cafe de Paris.

3. Ubacite u pećnicu i pecite 8 do 10 minuta dok lagano ne posmeđi po vrhovima. Izvadite i špatulom preokrenite svaki komad te nastavite peći još 5 minuta. 

4. Dok se kelj peče, lagano tostirajte polovice oraha na tavici, 4 do 5 minuta. Prebacite ih na dasku i grubo nasjeckajte.

5. Orahe u zdjelici pomiješajte s naribanom koricom pola limuna i sitno nasjeckanim češnjakom. Dodajte malo maslinovog ulja, malo posolite i dodajte čili pahulijce po ukusu. Sve promiješajte i na kraju dodajte sok pola limuna.

6.  Čim kelj izvadite iz pećnice, žličicom mu dodajte vaš pesto od oraha i po svemu naribajte parmezan. Servirajte odmah, dok je još vruće. 

Recepti

Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.

Svi recepti
vesna recepti-14.webp

Panirana puretina u sezamu i pistaciji s prilogom

Umjesto da naručujemo, pokušali smo sami rekonstruirati "take-away" recept za paniranu puretinu u sezamu i mljevenim pistacijama, rizi-bizi s ukiseljenim povrćem i coleslaw salatu s domaćom ljutom majonezom. Bilo je bolje od očekivanog, a vi nam javite svoje dojmove!

 

kiflice-15.jpg

Vanilin kiflice

Jednostavan, a neodoljiv kolačić, u sebi spaja prekrasnu aromu vanilije, prhkost i lakoću. Postoje varijante s orasima, lješnjacima, čak i s kokosom, no, jedina prava varijanta je ona s bademima. Pritom je ključno imati kvalitetno i fino mljeveno bademovo brašno.

Harissa na Instagramu