28.12.2023
Pečeni kelj s orasima i parmezanom
Vrijeme kuhanja:
Težina pripreme:
Količina:
Sastojci:
- 1 srednje velika glavica kelja
- maslinovo ulje Harissa
- 1 čajna žličica soli
- svježe mljeveni crni papar
- 1 čajna žličica za'atara
- ili 1 čajna žličica začina Cafe de Paris
- pola šalice cijelih oraha
- 1 veliki BIO limun
- 2 češnja češnjaka
- čili pahuljice
- ribani parmezan
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, kelj očistite od vanjskih, oštećenih listova i narežite na 10 većih komada/šnita.
- Pleh za pečenje obložite papirom i poškropite maslinovim uljem. Kelj posložite u jednom sloju i pokapajte ga ili premažite maslinovim uljem. Zatim posolite, popaprite i začinite za'atarom ili začinom Cafe de Paris.
- Ubacite u pećnicu i pecite 8 do 10 minuta dok lagano ne posmeđi po vrhovima. Izvadite i špatulom preokrenite svaki komad te nastavite peći još 5 minuta.
- Dok se kelj peče, lagano tostirajte polovice oraha na tavici, 4 do 5 minuta. Prebacite ih na dasku i grubo nasjeckajte.
- Orahe u zdjelici pomiješajte s naribanom koricom pola limuna i sitno nasjeckanim češnjakom. Dodajte malo maslinovog ulja, malo posolite i dodajte čili pahulijce po ukusu. Sve promiješajte i na kraju dodajte sok pola limuna.
- Čim kelj izvadite iz pećnice, žličicom mu dodajte vaš pesto od oraha i po svemu naribajte parmezan. Servirajte odmah, dok je još vruće.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Pečeno pile s Pumpkin Spice
Uživajte u ovom jelu inspiriranom jeseni i Harissa Pumpkin Spice začinom, savršenim za pečeno bijelo meso, povrće, salatu, kavu, vruću čokoladu, jela i slastice na bazi bundeve!
HARISSA Ramen juhe i temeljci
Ramen juha, tradicionalno japansko jelo koje je steklo svjetsku popularnost, simbol je bogatstva okusa i tekstura. HOME Chef program Harissa temeljaca i Ramen juhe oduševit će mnoge nepce!
Harissa na Instagramu