Aromatizirani led - Začinite ljeto!
Osam načina kako da kockice leda učinite zabavnima
Kako ljeto postaje sve toplije, vjerojatno ćete htjeti nove načine kako da ostanete rashlađeni, a ledeno hladni napici nam najviše pomažu u tome. Iako je hladna voda prvi izbor za utažiti žeđ i rashladiti se, ona je ipak daleko od uzbudljivog napitka. No, ubacite li u vodu nekoliko aromatiziranih kockica leda odjednom imate prekrasan i aromatičan ljetni napitak! Posljednjih godina aromatizirani led se pokazao prvim izborom kod posluživanja hladnih napitaka na ljetnim terasama i vrtnim druženjima. Ovaj novi trend aromatiziranja leda potaknuti će u vama kreativnu stranu i pokazati vam kako led ne mora biti dosadan. Ovaj mali trik će obogatiti sva vaša omiljena alkoholna, ali i bezalkoholna pića.
Dodavanjem omiljenih začina, jestivog cvijeća ili suhog voća otkrit ćete kako se topljenjem leda postupno oslobađa njihova aroma i okus, odnosno doživjeti ćete postupnu transformaciju iz jednog niza okusa u drugi. Osim arome, pojedini začini otpustit će i svoju predivnu prirodnu boju, te će vaša pića osim okusom zasjati i bojom.
„Recept“ je prilično jednostavan:
- Pripremite začine, jestivo bilje ili suho voće koje želite koristiti.
- Postavite ih u pripremljeni kalup za led.
- Prelijte vodom.
- Stavite u zamrzivač preko noći.
Kockicama leda potrebno je nekoliko sati da se smrznu - pa ih svakako napravite dan prije. Kad se kockice leda smrznu, izvadite ih iz kalupa i spremite u posudu ili vrećicu za zamrzavanje. Na ovaj način će vam biti lako dostupne za korištenje.
Dakle, ako ste tražili novi način kako učiniti vaša pića još više privlačnima, isprobajte ove šarene i aromatične kockice leda. Led više nikad ne mora biti dosadan!
Ovih osam začina smo koristili za naš aromatizirani led:
Hibiskus, sušene ploške limete, naranče, crvene naranče, ružine pupoljke, sušenu malinu i ploške jagode, te posljednji butterfly pea - cvjetove plavog graška.
Recepti
Donosimo provjerene recepte naših omiljenih jela, gastro savjete i prijedloge kako najbolje sljubiti začine i namirnice za potpuni užitak, za sva osjetila.
Pečeno pile s Pumpkin Spice
Uživajte u ovom jelu inspiriranom jeseni i Harissa Pumpkin Spice začinom, savršenim za pečeno bijelo meso, povrće, salatu, kavu, vruću čokoladu, jela i slastice na bazi bundeve!
HARISSA Ramen juhe i temeljci
Ramen juha, tradicionalno japansko jelo koje je steklo svjetsku popularnost, simbol je bogatstva okusa i tekstura. HOME Chef program Harissa temeljaca i Ramen juhe oduševit će mnoge nepce!